Geen categorie

Zo breng je ook je tuin in kerstsfeer!

De dagen worden korter en de nachten worden langer. We zetten de klok achteruit en buiten wordt het kouder. Dan weet je… Het is bijna Kerst! Houd jij er ook zo van om je hele huis te versieren met leuke kerstlampjes en een kerstboom te zetten? Zo breng je wat licht in de donkere dagen en het ziet er natuurlijk ook gewoon heel gezellig uit. Maar als je dan door je achterdeur naar buiten kijkt, zie je alleen maar zwart! Ook je tuin kun je in kerstsfeer brengen. Wij geven je een aantal tips!

Hang kerstlampjes op

Het eerste waar je aan denkt bij kerstversiering, zijn natuurlijk kerstlampjes. Deze heb je natuurlijk al in je kerstboom binnen hangen, maar buiten heb je vast ook planten, struiken en bomen staan. Deze kun je natuurlijk ook voorzien van kerstlampjes! Zorg er dan wel voor dat je kiest voor kerstlampjes die ook voor buiten bestemd zijn. Deze kunnen tegen weer en wind. Deze kerstlampjes kun je kopen bij het dichtstbijzijnde tuincentrum of bij het online tuincentrum Warentuin. Heb je enkel een balkon of heb je geen bomen in je tuin staan? Dan kun je de kerstlampjes natuurlijk ook om een hek, schutting of poort hangen.

De voordeur en entree versieren

Je kent ze wel, de bekende kerstkransen aan de voordeur! Dit is een erg leuke manier om iedereen te verwelkomen in jouw kerstparadijsje. Vind je kerstkransen een beetje cliché, dan kun je je voordeur of entree ook op andere manieren versieren. Je kunt bijvoorbeeld een mini-kerstboompje bij de voordeur zetten of kerstgroen in regenlaarzen stoppen. Hang daar ook wat lampjes in, en je hebt ook meteen een kerstige entree!

Zet kerstdecoratie op de tuintafel

In de tuin is het vaak heel donker, en als je wat kerstdecoratie in de tuin zet, zie je dat ‘s avonds heel slecht. Dat is natuurlijk zonde! Je kunt dan bijvoorbeeld wat leuke kerstdecoratie op je tuintafel zetten. Denk bijvoorbeeld aan leuke lampionnen en borden bekleed met kerstgroen. Wil je echt uitpakken? Kies dan voor verlichte hertjes en een kerstman!

Vergeet ook de voortuin niet

De achtertuin versieren doe je natuurlijk voornamelijk voor jezelf, want alleen jij en je gasten kunnen dit zien. Maar als je echt wil uitpakken met de kerstversiering, dan vergeet je natuurlijk ook de voortuin niet. Ook hier kun je je creativiteit helemaal kwijt met lampjes, kerstkransjes en meer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *