Geen categorie

Werking infrarood sauna

In dit artikel zal u wat informatie vinden dat u moet weten over de werking van de infrarood sauna. Lees dus verder wanneer je geïnteresseerd bent en meer wilt weten.

 

Een van de voordelen van een infrarood sauna is dat de stralers een dieptewerking hebben op spieren en stofwisselingen. Het stimuleert in feite de doorbloeding van de huid (medicijnen kom dus ook eerder bij hun bestemming), spieren en andere organen. Neem toch eerst contact op met de dokter wanneer je medicijnen neemt voordat je de infrarood sauna instapt! De spieren kunnen na een dieptewerking van de stralers beter zuurstof opnemen en bouwstoffen opnemen. Afvalstoffen worden sneller uit het lichaam verwijdert (net als bij een normale sauna overigens). Hierdoor wordt de huid gereinigt die daarna zachter, soepeler en gezonder voelt en oogt. Bij de normale sauna kan er soms irritatie van de huid optreden, dit gebeurt bij de infrarood sauna niet! Huidaandoeningen zoals een eczeem, acné en andere aandoeningen houden niet van de infrarood sauna. Andere pijnen zoalsaambeien, spierpijnen, reuma en nog veel meer worden verlicht met een infrarood sauna sessie.

Zweet bevat afvalstoffen. Wat opvallend is dat bij zweet in de normale sauna slechts drie procent afvalstoffen bevat. Bij de infrarood sauna bevat zweet twintig procent afvalstoffen! Dit komt door de betere afvoer van deze afvalstoffen voordat je zo echt uit je lichaam laat door middel van zweet. Goed drinken voordat aan sessie wordt deelgenomen is dan ook erg belangrijk. Doordat op natuurlijke wijze de lichaamstemperatuur verhoogd moet worden om bij te blijven, worden automatisch witte bloedlichaampjes aangemaakt. Hierdoor krijg je weer een betere weerstand en hou je beginnende ziektes buiten. Daarnaast is het gewoon een heerlijke ervaring om even in te zitten en te genieten.  Het is een echte beloning waar je van mag genieten en die ook nog positieve effecten met zich mee brengt!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *