Huis

Wat te doen bij rioolproblemen?

Rioolproblemen kunnen voor veel overlast zorgen in huis, het niet kunnen gebruiken van douche of toilet en stankoverlast in huis. Rioolproblemen kunnen ook zorgen voor ongedierte, zo komen ratten en rioolvliegjes af op rioolproblemen. Om van deze problemen af te komen is het aan te raden om contact op te nemen met Ontstoppingsdienst Breda.

Hoe herken je rioolproblemen?

Stank in huis en rioolvliegjes zijn over het algemeen tekenen van een verstopping in het riool. Op het moment dat er ratten in en om je huis lopen is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een lek in het riool. In alle gevallen wordt het tijd om er een vakman bij te halen, problemen met je riool zijn niet iets om zelf op te lossen. De lokale vakman komt bij je langs om een inspectie te doen, de oorzaak van het probleem zal op die manier naar boven komen, of het nou gaat om een verstopping of een lek. Met de speciale camera van de vakman kan hij snel achterhalen waar het probleem zich bevindt. Na deze inspectie stelt de vakman een plan van aanpak op met bijgevoegd een offerte. Zo weet je wat er moet gebeuren en ook meteen wat dit gaat kosten. Je kunt ervoor kiezen om nog verder te zoeken naar een andere offerte, maar in het geval van een probleem met je riool wil je dit zo snel mogelijk opgelost hebben. Wanneer je een vakman hebt via rioolprobleemkwijt.nl kun je ervan uitgaan dat er een redelijke prijs gevraagd wordt.

Rioolproblemen verhelpen

Zodra je toestemming hebt gegeven, kan de vakman aan de slag. De eerste stap is afhankelijk van het probleem. Bij een verstopping is de eerste stap ook meteen de belangrijkste, de verstopping uit de weg helpen. Bij een lekkage is de eerste stap om de locatie van het lek te achterhalen en dit vrij te leggen. Het blootleggen van een stuk riool kan zomaar ten koste gaan van je vloer, afhankelijk van de plaats waar het lek zit. Als je geluk hebt, bevindt het lek zich buiten je huis en hoeven er alleen tegels of grond weggehaald te worden. Zodra de leiding bloot ligt, zal het defecte deel weggehaald moeten worden en wordt er een nieuw stuk teruggeplaatst. Dit dient uiterst zorgvuldig te gebeuren, want wanneer het nieuwe stuk niet goed aansluit, blijft de leiding lekken. Het verhelpen van je rioolprobleem kan een uiterst kostbaar werkje zijn. Het verhelpen van een lek kan behoorlijk veel tijd kosten. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen om een verstopping. Een verstopping is in de meeste gevallen binnen een uur verholpen, de kosten daarvan zijn dan ook wel te overzien.

Ratten bestrijden

Veel voorkomend bij rioolproblemen zijn ratten, de ratten komen af op de vochtige grond en het stilstaande water. Als je last hebt van ratten bij je rioolprobleem is het zaak om eerst het riool te herstellen voordat je de ratten gaat bestrijden. Ga je namelijk eerst de ratten bestrijden, dan is de kans groot dat de ratten alweer terug zijn voordat het rioolprobleem op is gelost. Ratten zijn het best te bestrijden met vallen en gif. Plaats het gif rondom de plek van je rioollekkage, daar zitten de meesten en vaak ook de jongen. Op deze manier bestrijd je de rattenplaag op een effici├źnte manier. Het is daarnaast ook aan te raden om rattenvallen te plaatsen op de plekken waar de ratten het meest lopen. Als je dit doet na het verhelpen van je rioolprobleem, dan is de kans heel groot dat je beide problemen verholpen zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *