Geen categorie

Tips om sanitairkit aan te brengen.

Sanitairkit is een kit wat veel wordt gebruikt, zoals de naam het al doet vermoeden, in de badkamer en wc. Het is specifiek bedoelt voor de wat vochtiger ruimtes. Het heeft enige overeenkomsten met siliconenkit maar deze is specifiek bedoelt voor het sanitair. Heb je nog nooit kit gebruikt dan is het handig om de onderstaande tips te lezen.

Als je kit gebruikt wil je natuurlijk dat deze alleen op de materialen komt waar het ook echt moet komen zitten. Om kleine foutjes op te vangen kan je het best alles langs de kitnaad afplakken met schilder tape. Als je een kozijn wil kitten dan is kan je het best het best de eerste 2 cm van de vensterbank en het raam aftapen.

Snij de spuitmond van de kitspuit af op de juiste breedte. Want maak je de spuitmond te breed dan wordt het een kliederboel en komt er te veel kit in de voeg. Dit is na de tijd wel te verwijderen maar voorkomen is beter dan genezen. Maak je de spuitmond te klein dan zal er te weinig kit uitkomen en kost het veel energie om de kit uit de bus te krijgen.

Gebruik een spatel om de kit in de voeg te duwen. Dit hoef je niet met veel kracht te doen maar een subtiele druk op de spatel voldoet meestal. Hierbij zal er overtollig kit vrijkomen, deze kan het best verwijderen met een natte spatel.

Houd de spatel altijd vochtig. Dit voorkomt namelijk dat de kit zich gaat hechten aan de spatel. Doe je dit niet dan is de kans groot dat de kit zich meer hecht aan de spatel en weinig in de voeg terecht komt. Controleer bij een nieuwe voeg ook altijd of je spatel nog steeds nat is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *