Huis

Waarom ook jij een sauna in huis zou moeten hebben

Als je ook een liefhebber bent van wellness, sauna’s, bubbelbaden, massages en gewoon lekker relaxen, dan ben je vast wel eens bij een wellnesscentrum geweest. Heerlijk om er lekker een dag tussenuit te gaan en tot rust te komen, maar hoe fijn zou het zijn als je dat thuis ook kan doen!

Waan je in een wellnesscentrum en kom helemaal tot rust

Met een infraroodcabine in je eigen huis kun je ook thuis een heerlijke wellness sessie houden. Leg je telefoon weg en begin de dag met een lekker ontbijtje op bed of in de tuin. Vervolgens kun je in eigen huis genieten van een infrarood sessie van 30 minuten. Tijdens dit half uur kun je je lichaam helemaal laten ontspannen en je hoofd tot rust laten komen. Het is raadzaam om na je sessie in de sauna nog even rust te houden. Ga op een zonnige dag lekker buiten zitten, of lounge lekker in de bank met een tijdschrift en zorg dat je veel water drinkt. Maak van tevoren een lekkere kan koud komkommerwater om het echte luxe gevoel te ervaren. Hierna kun je een warm bad of eventueel een warme douche nemen.   

Infrarood is goed voor je gezondheid

Naast het feit dat een eigen sauna natuurlijk heerlijk relaxed is, is het ook nog eens goed voor je om af en toe een sessie in een infraroodcabine te doen. Zo is het na het sporten bijvoorbeeld ideaal omdat de infraroodstralen het herstel van de spieren versneld. Daarnaast mag de infraroodcabine zelfs dagelijks gebruikt worden om bijvoorbeeld bij te komen van een lange werkdag. Door op deze manier tot rust te komen zul je merken dat je aan het eind van de dag minder gestresst bent en beter kunt slapen. Dit gaat natuurlijk ook de gezondheid ten goede.

Een aantal voordelen van het gebruik van een infraroodsauna op een rijtje:

  • Kan helpen bij huidproblemen
  • Goed voor je spieren
  • Verbetering bloedcirculatie
  • Betere afvoer van afvalstoffen
  • Behandeling van stress en vermoeidheid
  • Bijdrage aan goede weerstand

Na het lezen van al deze voordelen wil je natuurlijk ook een eigen infrarood sauna. Het is een investering in je gezondheid waar je jaren van kunt genieten. Een infraroodcabine is redelijk gemakkelijk thuis te plaatsen. Het handigst is vaak om de sauna dichtbij de badkamer te laten plaatsen. Laat je adviseren bij een bedrijf dat zich specialiseert in sauna’s en spa’s en kies je eigen infraroodcabine uit. Het relaxen kan beginnen!  

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *