Geen categorie

De voordelen van koudschuim en traagschuim

Het hebben van een goed bed en een goed matras is cruciaal. Hoe fijner je slaap, hoe beter je nachtrust is. Natuurlijk is het hebben van een goede houding tijdens je slaap ook erg belangrijk voor je lichaam. Koop daarom altijd een fijn bed en een goed matras. Een koudschuim matras en een traagschuim matras zijn allebei erg goed voor je. We zetten de voordelen van deze twee soorten matrassen voor je onder elkaar.

 

Voordelen koudschuim matras

Koudschuim matrassen worden zo genoemd door de manier van het maken van het matras,. Schuim wordt in koude mallen gegoten. Koudschuim matrassen hebben een grote duurzaamheid en veel veerkracht. Hierdoor zijn ze enorm comfortabel en passen ze zich goed aan aan jouw lichaam. Dit geeft spieren en pezen veel ontspanning en zorgt voor een goede bloedcirculatie. Een koudschuim matras heeft nog meer voordelen. Zo geeft het geen geur af en is het allergievrij. Dit is erg fijn, aangezien veel mensen allergieën hebben. Ook heeft een koudschuim matras een goede ventilering en is er geen sprake van kuilvorming.

 

Waarom een traagschuim matras?
We gaan verder met traagschuim matrassen. Het zit zeker verschil tussen koudschuim en traagschuim. Traagschuim matrassen worden gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Dit is een ander materiaal dan waar een koudschuim matras van is gemaakt. Door dit materiaal wordt traagschuim zachter als het in contact komt met lichaamswarmte en lichaamsgewicht. Het vormt zich naar het lichaam en voelt bijna vloeibaar aan. Zo krijgt je lichaam de juiste ondersteuning zonder drukpunten. Het fijne aan een traagschuim matras is dat het risico op doorliggen erg klein is. Hierdoor is een traagschuim matras erg goed voor mensen die last hebben van rugklachten.

 

Wat kies je?
Als je op zoek bent naar een matras waarbij je hulp krijgt met het aannemen van de juiste houding, dan is een traagschuim matras erg geschikt voor jou. Wil je juist voldoende ventilatie omdat je ‘s nachts bijvoorbeeld erg transpireert, dan is een koudschuim matras eerder jouw ding. Beide matrassen zijn geschikt voor alle soorten bedden en zijn kwalitatief erg goed. Van beide materialen zijn ook toppers te verkrijgen.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *