Huis

De verschillende soorten hordeuren op een rijtje

In de zomer is het heerlijk om de tuindeuren lekker open te zetten. Zo geniet je niet alleen buiten, maar ook binnen van frisse lucht. Hordeuren zijn hierbij ideaal om insecten buiten te houden. Er zijn een aantal verschillende hordeuren verkrijgbaar, die allemaal een aantal voordelen kennen. In deze blog zetten we de verschillende soorten hordeuren voor je op een rijtje. Zo weet je na het lezen van deze blog precies welke hordeur het beste bij jouw wensen past!

Plissé hordeur

De plissé hordeur kun je bijna overal toepassen en is ontzettend makkelijk in gebruik. Je kunt een plissé hordeur namelijk gemakkelijk van links naar rechts of van rechts naar links schuiven zonder veel kracht te zetten. Bovendien blijft de hordeur op elke gewenste stand staan. Een plissé hordeur is verkrijgbaar in allerlei verschillende maten, en is ook erg geschikt voor tuindeuren. Het gaas is, zoals de naam al zegt, geplisseerd en niet vlak gespannen. Hierdoor zie je het gaas beter zitten en het ziet er ook nog eens fraai uit!

Rolhordeur

Bij een rolhordeur wordt de hor opgerold in een bak aan de zijkant van je deur. Ook deze hor is ontzettend makkelijk te bedienen en verkrijgbaar in verschillende maten. Als je de rolhordeur niet gebruikt, is deze gewoon netjes opgeborgen in de cassette!

Lamellen hordeur

Een lamellen hordeur bestaat uit een aantal verticale lamellen die elkaar een stukje overlappen. Doordat de lamellen aan de onderkant verzwaard zijn, vallen ze vanzelf weer dicht. Deze hordeur is ideaal voor als je kinderen of huisdieren hebt, omdat deze zonder hulp door deze hordeur kunnen lopen.

Magneethordeur

Ook een magneethordeur is ideaal voor kinderen en huisdieren. Deze hordeur sluit namelijk automatisch in het midden met een magneetstrip. Zo kun je gewoon door de hordeur lopen, waarna hij vanzelf weer sluit.

Standaard hordeur

De standaard hordeur is een hordeur die simpelweg sluit als een tweede deur. Veel standaard hordeuren zijn voorzien van een schopplaat die horizontaal in het midden van de deur loopt. Dit maakt de hordeur namelijk een stuk steviger. En wil je dat je hordeur automatisch sluit? Kies dan voor een standaard hordeur met sluitveer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *