Huis

Tips voor het onderhouden van je spa

Sommige mensen hebben nog nooit eerder een spa gehad en hebben het idee dat het hebben van een spa of een jacuzzi enorm veel tijd in beslag neemt. Het valt echter best mee. Spa Care Brabant geeft een aantal tips voor het onderhouden van je spa.

Bereid je spa voor op winter

De meeste spa’s zijn gelukkig ontworpen om tegen alle weersverwachtingen te kunnen. Het kan daarom dus geen kwaad om een spa in de winter buiten te laten staan. Wanneer je hem niet gebruikt hoef je hem alleen maar af te denken. Dit voorkomt vervolgens dat er geen vuil in het water van de spa kan komen. Wanneer het buiten vriest is het ook verstandig om de spa zichzelf te laten verwarmen. Hierdoor kan worden voorkomen dat het water in de spa zal bevriezen.

Reinig je filters

Het tijdig reinigen van je filters kan bijdragen aan een langere levensduur van je spa. Het filtersysteem bestaat vaak uit drie verschillende basisconcepten. Dit is normaal gesproken de continue filtratie, honderd procent filtratie en de uitgebalanceerde filtratie. Op het moment dat de spa regelmatig wordt gebruikt is het verstandig om deze wekelijks schoon te maken. De filters kun je gemakkelijk eruit halen om schoon te maken. Het schoonmaken van de filters duurt dan ook maar een paar minuten.

Ververs het water tijdig

Het water wat zich in je jacuzzi bevindt hoef je normaal gesproken maar 3x op een jaar te verversen. Dit komt door de filters van de spa die het water continu aan het reinigen is. In de moderne spa’s wordt tegenwoordig zelfs aangegeven wanneer het tijd is om het water van de spa te verversen. Uiteraard moet je spa wel onderhouden worden zodat er geen kalkaanslag in de spa ontstaat. Hiervoor zijn speciale producten. Wellicht kun je deze wel halen bij de leverancier van jouw spa.

Onderhoudsbeurt laten uitvoeren

Daarnaast kunnen er ook speciale onderhoudsbeurten uitgevoerd worden door de leverancier. Sommige leveranciers beschikken namelijk over een eigen onderhoudsteam.  Mocht je geen behoefte hebben om zelf je spa te reinigen dan kun je dit ook altijd nog gemakkelijk uitbesteden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *