Huis

Rieten daken steeds populairder

Rieten daken worden weer steeds populairder! Hoewel de daken een tijdje uit het straatbeeld verdwenen leken te zijn kiezen steeds meer mensen weer voor een rieten kap. Wanneer je moet kiezen tussen een rieten dak of dakpannen is dit erg lastig. Ieder type dak heeft namelijk voordelen en nadelen.

Voordelen en nadelen
Een groot voordeel van een riet dak is de uitstraling. Een huis ziet er al snel luxe uit wanneer het dak bedekt is met riet. Dakpannen kunnen er koud en kil uitziet vanaf de buitenkant terwijl riet warmte en gezelligheid uitstraalt. Je huis zal er net wat specialer uitzien en het zal sterk in waarde stijgen. Veel villa’s hebben een rieten dak waardoor mensen dit type dakbedekking associëren met luxe en stijl. Een rieten dak heeft echter ook nadelen. Het is bijvoorbeeld alles behalve goedkoop om een rieten dak te laten leggen. Bovendien komen er veel onderhoudskosten bij kijken. Op het moment dat je een rieten dak verwaarloost, is de kans groot dat je dak groen en lelijk wordt. In dat geval zal de waarde van je huis ook dalen in plaats van stijgen en je zult een geheel nieuw dak moeten leggen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Denk dus goed na of een dak van riet bij je wensen en budget past. Een ander nadeel is dat een rieten dak meer brandgevaarlijk is dan een pannendak. Het is daarom belangrijk om een verzekering af te sluiten die eventuele schade zal dekken. Je kunt het beste contact opnemen met vakkundige rietdekkers. Deze rietdekkers zullen je advies geven en een onderhoudsplan opstellen. Op het moment dat er iets verkeerd gaat, is het bedrijf deels aansprakelijk.

Technieken
Er zijn speciale technieken om een rieten kap te realiseren. Laat dit dus altijd aan een professioneel team van rietdekkers over. Het is bijna onmogelijk om dit zelf te doen. Een gesloten constructie is het veiligste en ziet er het mooiste uit. Een rieten kap kan een hele goede keuze zijn wanneer je er goed over na hebt gedacht en als het bij de uitstraling van je huis past.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *