Geen categorie

Ontstaan veranda

Hoe is de veranda eigenlijk ontstaan? Daar zijn verschillende verhalen voor, maar een paar dingen weten we zeker. Een voorbeeld daarvan is dat vroeger bijna alle huizen een veranda hadden. Toen was dat praktisch, omdat er nog geen internet, televisie of andere elektronica was. Mensen zochten toen natuurlijk ook naar sociaal contact, maar dan kon nog niet via Whatsapp, Facebook of een ander sociaal platform. Ze gingen naar buiten om te praten over wat ze allemaal meegemaakt hadden. Daarbij komend dat Nederland niet een land is waar het buiten altijd lekker weer is, was de veranda al snel een uitkomst.

 

Toen de technologie op kwam spelen, zag je dus ook dat de veranda langzamerhand steeds minder vaak voorkwam. Toch zijn mensen zich snel gaan realiseren dat dat niet de manier is hoe je het meeste uit je leven haalt. Mensen willen weer naar buiten en genieten van de buitenlucht zonder afhankelijk te zijn van het weer. De veranda was daarbij een uitkomst. Mensen kunnen buiten koken, vrienden ontvangen en allemaal leuke dingen buiten doen, die voorheen niet kon. Hierdoor wordt de veranda steeds populairder. Daarnaast is het een mooie investering en aanvulling op het huis. Het ziet er mooi uit, is functioneel, biedt schaduw als het te warm is en beschutting wanneer het weer wat minder is.

 

Voor veel mensen is het een luxe, voor sommige mensen is het een must. Zoals bijvoorbeeld rokers.Steeds minder mensen roken, maar natuurlijk zijn er nog genoeg mensen die nog roken. Vroeger werd er bijna standaard binnen gerookt. Binnen roken heeft zich ontwikkeld tot een taboe en bijna niemand doet dat meer. Voor rokers betekent dat: buiten roken! Bij minder weer heeft de roker het ervoor over om nat gerekend te worden en te bibberen van de kou. Een veranda bouwen geeft een stuk meer comfort aan de roker en bouwt soms ook daarom een veranda.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *