Geen categorie

Maak je tuin winterklaar

De tuinen zijn kaal, de lucht is grijs en het is koud buiten. Weinig reden om nog in de tuin te komen, maar wel de tijd om aan de herinrichting van je tuin te gaan werken! Nu al? Ja zeker, als de winter is aangebroken is het toch echt te koud voor deze klus, maar voordat je het weet ben je te laat en beginnen de eerste zonnestralen alweer te schijnen.

Stap 1: opruimen

Het is belangrijk om nu nog even de tuin onder handen te nemen. Maak de tuin helemaal bladvrij zodat de bladeren geen kans krijgen om te gaan rotten en bruine of kale plekken zullen veroorzaken. Daarnaast kan je alle zomerse tuinmeubelen opbergen in de schuur om te voorkomen dat deze beschadigen. Denk hierbij aan de barbecue, de grasmaaier en het tuingereedschap. Heb je geen schuur of grote opbergruimte? Meubelhoezen zijn dan de perfecte uitkomt, ze beschermen je tuinmeubelen tegen het winterse weer.

Stap 2: herinrichten

De tuin is leeg dus nu heb je een goed overzicht van de hele tuin. Leuk om eens te kijken of je de tuin opnieuw kan inrichten. Dat zal in de lente zorgen voor een fris gevoel, alsof je een nieuwe tuin hebt. Daarnaast kan je je tuin ook mooi maken door het te decoreren, waar je ook nu al in de winter wat aan hebt. Lichtjes bijvoorbeeld, dit zijn echte sfeermakers en ze zijn er in allerlei varianten. Denk aan lichtslingers, kaarsen of lantaarns. Ook plantenpotten en (winterharde) planten creëren net dat extra’s in de tuin.

Stap 3: aanschaffen

Nu je je tuin op een andere manier hebt bekeken heb je misschien de koopkriebels gekregen. Het moment dus om te gaan shoppen, veel tuincentra hebben nu ook korting op de buitenartikelen. Tip: neem iemand mee en maak er gelijk een gezellig uitstapje van.

Misschien een gek idee om in deze periode bezig te zijn met je tuin, maar denk ook aan de feestdagen: de ideale gelegenheden om je verlanglijstje te vullen met leuke tuinspulletjes. Klik hier voor meer inspiratie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *