Tuin

Grote plantenbakken: sfeer waar je niet omheen kunt

Je kunt er letterlijk niet omheen, de grote XXL plantenbakken. Hoewel je ze vroeger eigenlijk alleen zag in de dierentuin, tuinmeubelzaken en parken, staan ze tegenwoordig ook in de tuin van gewone gezinnen. Hiermee zorg je namelijk niet alleen dat je tuin of woonkamer er niet meer zo leeg uit ziet, maar creëer je ook meteen sfeer en uitstraling. Buiten kun je ze kwijt in de hoek van je terras, binnen zet je er een naast de bank. Dan alleen nog een enorme plant er in en het lijkt alsof jij je in Jurrasic Park bevindt.

Voor kleine tuinen

Natuurlijk komen de grote plantenbakken, met een diameter tot wel 140cm, in sommige tuinen beter uit de verf dan in andere. Heb je bijvoorbeeld een erg kleine tuin, dan kan een dergelijk grote plantenbak heel mooi staan, mits je de rest van je tuin er op afstemt. Zo lijkt het net alsof de plant in je plantenbak een soort altaar is in je eigen openluchttempel. Het nadeel is dan wel dat je tuin vrijwel meteen erg vol is.

Grote tuinen, grote plantenbakken

Heb je een heel grote tuin, dan kun je misschien zelfs meer dan één grote plantenbak kwijt. Dan weet je zeker dat je tuin in één klap flink opgevuld is, met bijvoorbeeld een olijfboom. Bovendien kun je deze relatief  gemakkelijk verplaatsen, doordat de kunststof plantenbak erg licht is. Ook zijn ze makkelijk te combineren met plantenbakken van een kleiner formaat. De Topp en Matt series bevatten namelijk niet alleen de XXL plantenbakken, maar ook kleinere formaten. Op die manier weet je meteen zeker dat alles bij elkaar past en hoef jij alleen nog maar de planten uit te zoeken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *