Geen categorie

Een deur kiezen voor jouw woning

Er zijn weinig minder elementen van jouw woning waar men overheen kijkt of die niet gewaardeerd zijn dan de deuren. We beschouwen deuren als een vanzelfsprekend iets – we slaan ze dicht, we gooien ermee, we voorzien weinig of geen onderhoud ervan, terwijl we toch allemaal verwachten dat ze ons beveiligen tegen inbrekers. Maar toch zijn er gewone beveiligingselementen en designelementen aan een deur die ervoor zorgen dat we in een veilige omgeving zitten en kunnen genieten van een aangename leefatmosfeer.  

 

Veiligheid

 

In veel gevallen zal het feit dat je de hoeveelheid glas in een deur beperkt houdt, de veiligheid van een woning vergroten. Het zal niet alleen de inbrekers beletten om binnen te kijken, maar het maakt hen ook moeilijker om binnen te breken. Alhoewel, zelfs in deuren zonder glazen panelen, kan een verkeerd slot of een doodgewoon slot ( geen nachtslot) de effectieve preventiefunctie van jouw deur verminderen. Deuren die beschikken over een nachtslot kunnen bijkomende beveiliging bieden door de inbreker met bijkomende tijd en geluidsoverlast te beladen, iets wat de meeste inbrekers trouwens liever vermijden. En toch, in sommige gevallen waar de deuren werden ingetrapt, waren het dikwijls de deurlijsten zelf die niet stevig genoeg waren. En daarom zal de beslissing om toch maar sterkere sloten te kopen, tenzij je er zeker van bent dat jouw deurlijst standvastig is, jouw woning niet veiliger maken totdat de deur echt beveiligd is.  

 

Design

 

Veel mensen willen zichzelf thuis niet opsluiten zonder dat er toch een beetje daglicht binnenkomt via de deuren. En dus, met al die deuren die glazen panelen hebben, is alles wat een inbreker maar moet doen het glas aan diggelen slaan, naar het slot reiken en de deur openen, een werkje van enkele seconden. Om dit dus te vermijden moet je denken aan deuren waarin heel spaarzaam met glas wordt omgesprongen of helemaal niet gebruikt wordt, of als het intern reglement van het gebouw het toelaat, die een nachtslot hebben dat aan beide zijden van de deur met een sleutel moet gesloten worden. Deuren die bovenaan een glaspaneel hebben, dat enigszins verwijderd is van het slot, kunnen een tussenoplossing zijn waar veiligheid en design elkaar ontmoeten.

 

Als laatste opmerking is er nog de gleuf van de postbus, die ook vaak over het hoofd gezien wordt. Hier kan een inbreker met zijn hand doorheen de deur om het slot te ontsluiten of de deur te openen. En nogmaals kan een deur met een slot dat aan weerszijden een sleutel nodig heeft om geopend te worden, een kettingslot of een slot dat toch wel wat verwijderd is van de postgleuf, de kans op dit soort inbraken verminderen.

 

Meer weten? Lees dan de informatie op de site van Locksecure

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *