Tuin

De tuintrends voor 2019

De zomer komt er langzaam weer aan dat betekent dat ook de meeste tuinen alweer volledig in bloei zijn. Een nieuw jaar betekent uiteraard ook weer een aantal nieuwe trends. In dit artikel zetten we een aantal woontrends voor 2019 op een rijtje.

Plaatsen van tuinverlichting

Tuinverlichting is er inmiddels allerlei verschillende soorten en maten. Het plaatsen van de juiste tuinverlichting kan een extra sfeer in de tuin creëren. Vooral richting het einde van de avond kan dit mooi effect hebben. Hierbij kan de verlichting worden geplaatst in de vorm van verschillende lantaarntjes of juist door het plaatsen van lampjes in de lucht.

Vloerkleed in de tuin

In 2019 komen er steeds meer accessoires in de tuin, waardoor je woonkamer als het ware naar buiten wordt gebracht. Een vloerkleed buiten is daarom ook zo gek nog niet. Daarom worden er tegenwoordig ook speciale vloerkleden voor buiten verkocht. Het plaatsen van zo een vloerkleed zorgt direct ook voor een iets huiselijke uitstraling voor in je tuin.

Oosterse invloed

Tegenwoordig wordt de oosterse invloed in de Nederlandse tuin ook steeds groter. Zo wordt er steeds vaker bamboe in de tuin gebruikt om wat rustige sfeer aan de tuin te kunnen geven. Dit geldt uiteraard ook voor het gebruik van bepaalde planten, mossen en grassen die kunnen bijdragen aan het creëren van een oosterse uitstraling.

Levendige tuin

Het gebruiken van oosterse invloed zie je steeds vaker om een wat rustigere sfeer te creëren is een optie. Je kunt er ook voor kiezen om het tegenovergestelde te doen. Een levendige tuin is ook iets wat steeds vaker terugkomt. Dit begint al met de juiste keuze voor planten en bloemen. Wil je hier advies over neem dan contact met een specialist als Kwekerij de Groot. Met de juiste invulling hiervan kun je jouw tuin leefbaar dan ooit maken.

Tijd besparen op je onderhoud

Als laatste trend zien we ook een technologische ontwikkeling. Zo zijn er tegenwoordig ook grasmaaiers die automatisch het gras kunnen maaien, zodat je tijd anders kunt indelen. Dit is uiteraard niet het enige. Wat denk je van het installeren van een sproei-installatie zodat je niet langer je tuin zelf water hoeft te geven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *