Tuin

Een brede tuin inrichten doet u het best met deze 7 tips

De meeste tuinen in Nederland zijn vaak rechthoekig en lang maar sommige huizen hebben juist een brede tuin die ook nog eens ondiep is. Dit kan voordelen maar ook nadelen met zich meebrengen. Hoe richt je een brede tuin eigenlijk het beste in? Wij hebben een zevental tips die je hierbij zullen helpen en je inspiratie zullen geven voor de tuin.

Tip 1: van links naar rechts

In plaats van naar achteren in de tuin te lopen, loop je in een brede tuin van links naar rechts. Dit hoeft niet te betekenen dat je geen aparte gedeeltes kunt creëren in de tuin. Vaak sluiten er meerdere ruimtes aan op de tuin zoals bijvoorbeeld een woonkamer, keuken en wellicht ook een studeerkamer of slaapkamer als de tuin erg breed is. Probeer bij elke ruimte van het interieur ook een aparte ruimte in de tuin te creëren zodat je een gelaagdheid creëert in je tuin en dus de toen spannender wordt.

Tip 2: ondiep

Als je tuin erg ondiep is kijk je al snel tegen het einde van de tuin aan. Zorg ervoor dat hier geen muur of grote haag staat die op je af komt maar houd het geheel rustig en neutraal. Je wilt juist de breedte van de tuin benadrukken en niet de eventuele ondiepte.

Tip 3: beplanting

Probeer de tuin niet te vol te beplanten tussen het huis en grens van het kavel. Op deze manier zal de tuin kleiner lijken. Gebruik hier lage beplanting voor in plaats van struiken en bomen. Als je graag bomen wilt planten, zorg er dan voor dat het kleine slanke bomen zijn waarvan het groen pas na een 1.5 meter begint te groeien.

Tip 4: diagonalen

Om de tuin groter te laten lijken kun je de diagonalen in de tuin benadrukken door bijvoorbeeld een schuin pad aan te leggen, of de beplanting zo aan te leggen dat je de langste lijn van de tuin benadrukt.

Tip 5: achterwanden

Om de tuin zo groot mogelijk te laten lijken is het belangrijk dat eventuele schuttingen zo neutraal en licht mogelijk zijn. Probeer de tuin niet teveel te omkaderen met schuttingen maar laat ook eens wat groen het geheel onderbreken.

Tip 6: accenten

Wil je graag de lengte accentueren dan adviseren wij je om lijnen in de lengte van de tuin aan te brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan een rechthoekige of langwerpige vijver, kiezelpaden of een rechthoekig terras. Op deze manier zal de tuin dieper lijken dan dat de tuin daadwerkelijk is.

Tip 7: hoogteverschillen

Hoogteverschillen werken in elke tuin op een goede en efficiënte manier. Hoogteverschillen zorgen er namelijk voor dat de tuin meer speelsheid krijgt en de tuin op een andere manier benaderd wordt. Creëer hoogteverschillen in borders en plantenbakken of met een pad van tegels of een bruggetje over water.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *