Huis

Aanschaf nieuwe keuken

Aanschaf nieuwe keuken, waar moet ik op letten?

Uiteraard begint het met het budget, hoeveel je hebt te besteden moet je duidelijk van te voren berekenen. Geef liever iets meer geld aan goede keukenapparatuur zoals bijvoorbeeld Boretti uit dan aan design en accessoires. Daarna kan je een plan gaan maken. Hieronder 3 tips waar je van te voren goed over na kunt denken voordat je gaat kijken naar keukens.

  1. Meten = weten
  2. Stijl
  3. Apparatuur

Meten = weten, alles secuur meten is het halve werk. Waar komt de keuken en hoe zou de indeling kunnen zijn in deze ruimte? Is de werk- en bewegingsruimte voldoende? Waar zitten je leidingen en aansluitingen en moet hier nog iets in veranderen?

Stijl, welke stijl past bij jou? Hieronder de verschillende stijlen.

  • Modern, dit zijn vaak strakke design keukens met moderne keukenapparatuur.De materialen zijn vaak RVS, glas en hout. Qua kleur zie je veel hoogglans wit, zwart en ook uitzonderlijke kleuren. Greeploze keukens vallen ook onder de moderne keukens.
  • Landelijk, deze keukens kenmerken zich door het landelijke en knusse karakter. Warme kleuren en materialen zoals bruin en grijs en hout worden veelal gebruikt. Deze keukens zijn minder clean dan de moderne keukens. Dat wil zeggen dat de potjes en pannetjes zichtbaar zijn.
  • Klassiek, met klassieke elementen uit het verleden.

Apparatuur, wat heb jij nodig? Er zijn ontzettend veel ontwikkelingen op dit gebied dus laat je goed voorlichten! Hieronder een opsomming van keukenapparatuur

Fornuizen
Wat heeft jouw voorkeur een strakke en makkelijk schoon te maken inductie- of keramische kookplaat of juist een robuust gasfornuis?

Ovens en magnetrons
Ben jij van de ovenschotels en taarten bakken, of van het snel opwarmen? Er zijn tal van functies mogelijk qua bakken, stomen, grillen, ontdooien en opwarmen.

Afzuigkappen
er zijn verschillende soorten afzuigkappen. Als je de afzuigkap niet zichtbaar wil hebben dan kun je kiezen uit een tussenbouw, een onderbouw of plafondafzuigkappen. Maar wil je juist een eyecatcher dan kan je kiezen voor een schouwkap.Er zijn twee manieren om de luchtjes af te voeren, via het luchtafvoersysteem of via recirculatie.Bij de laatstgenoemde worden de luchtjes eruit gefilterd. Uiteraard is de capaciteit van een afzuigkap ook heel erg belangrijk. Genoeg stof om over na te denken!

Vaatwassers
Let hierbij op het energielabel. Heb je niet vaak veel vieze vaat is het handig om een vaatwasser uit te kiezen die korte wasbeurten kan doen.

Koelkasten en vriezers
Wil je een koel-vries combinatie of heb je veel om in te vriezen kies dan voor een grotere vrieskist. Een ijsblokjes maker en koud water functie  is ook een overweging. Let bij de keuze voor een koelkast en diepvries ook op het energielabel.

koffiemachines en quooker
Drink je veel koffie of ben je een theeleut? Van uitgebreide koffiemachines met allerlei functies om bijvoorbeeld melk op te schuimen.

Kortom er is op gebied van keukenapparatuur veel mogelijk. Het is aan te raden om van te voren de mogelijkheden eens goed te lezen op internetsites van grote keukenmerken. Op deze manier kom je goed beslagen ten ijs wanneer je naar een nieuwe keuken gaat kijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *