Interieur

3 tips om jouw woning een interieur boost te geven

Er kan veel veranderen binnen een aantal jaar dat je jouw woning hebt. Het gezin kan misschien uitbreiden, je kiest ervoor te verhuizen of je bent simpelweg in een nieuwe levensfase met een nieuwe smaak. Natuurlijk wil je dat jouw interieur zich aanpast aan jouw nieuwe levensfase.

 

Hier zijn een aantal tips die jou kunnen helpen een groot verschil te maken door de kleine dingen aan te pakken. Interieur architecten en interieurstylisten zeggen altijd; het verschil zit in de details. Dus een grote renovatie is ook niet nodig. Het gaat hier om het klein beginnen, groot winnen.

 

Wil je de sfeer in huis veranderen en jouw creativiteit prikkelen? Dat kan met deze 3 tips die je helpen jouw woning de wow-factor te geven.

 

Statement in kleine ruimtes

Heb je misschien kleine ruimtes in huis waar je niet weet wat je ermee moet? Maak het de statement-piece van jouw woning. Dit doe je door print, textuur, kleur of alle drie, toe te passen. Behang met print kan een kleine ruimte in jouw woning snel veranderen tot dé plek waar je tijd wilt doorbrengen.

Een eentonige kantoor kun je snel omtoveren tot een plek vol inspiratie met de juiste foto’s op de muur of een felle kleur op de muur.

 

Gebruik kleur in de gangen

Over kleur gesproken. Het kan zijn dat je wat voorzichtiger bent als het gaat om kleur. Hierdoor kies je misschien vaak voor simpele en neutrale kleuren. Stap een keertje uit je comfortzone en kies een gewaagde kleur zoals paars voor op de gang.

De felle kleur in de gang is het accent in jouw omgeving. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je elke dag in een roze woonkamer televisie moet kijken.

Daarnaast kun je een deel van jouw persoonlijkheid laten zien aan gasten die binnenkomen met zo een gewaagde kleur. Het laatste is het belangrijkst. Jouw huis is jouw huis, en daar moet het op lijken.

 

Nodig de natuur uit

Als jouw woning strak en modern is ingericht kan het soms moeilijk lijken om nog meer aandacht te besteden aan de details.

De beste manier om strakke lijnen en modern meubilair in balans te brengen, is door een paar unieke natuurlijke elementen toe te voegen. Denk hierbij aan drijfhout of een paar planten. Het advies van interieurontwerpers is om een of ander vorm van het natuur in huis te hebben.  Een plant in huis hebben kan naast decoratieve doeleinden ook goed zijn voor je gezondheid. Het hoeft daarentegen niet perse een plant te zijn.

Een grote raam waar veel zonlicht naar binnen kan komen, maakt al een groot verschil.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *