Huis

10 Gratis tips om je huis sneller te verkopen

De tip waar het allemaal mee begint is deze: Wees een actieve huisverkoper! (Wees niet passief, zoals het overgrote deel van de huisverkopers…)

Tip 1. Plaats je huis met de juiste tekst op Marktplaats.nl

Huis-sneller-verkopen-via-marktplaats.nl_.nl_Mensen onderschatten het bereik van Marktplaats.nl, maar kijk maar eens hoe vaak de huizen zijn bekeken die hier staan vermeld. Maak een aantrekkelijke advertentie met een goede verkooptekst en mooie foto’s. Plaats hierbij altijd de link naar de website waarop het huis staat vermeld, zoals Funda.nl.

Vooral dit laatste is belangrijk omdat Marktplaats vaak geassocieerd wordt met doe-het-zelfers en particulieren. Door te linken naar een professionele website geef je aan dat je te vertrouwen bent en met een professionele partij samenwerkt.

Het plaatsen van huizen op Marktplaats.nl is een betaalde rubriek. De kosten zijn afhankelijk van de duur en de advertentiemogelijkheden. Je kunt kiezen tussen het plaatsen van 2, 4 en 6 weken. Vervolgens is er de mogelijkheid om de advertenties te verlengen.

Een leuk detail: De advertenties op Marktplaats.nl zijn goed af te lezen op een mobiel.

Tip 2. Bereik meer mensen op Funda.nl met een woningfilm

Huis sneller verkopen door filmEen huis mét een promotiefilm scoort hoger in de zoekresultaten op Funda.nl, dan een huis zonder een promotiefilm. Dit leidt automatisch tot meer (online) bezichtigingen en wellicht tot een snellere verkoop. Het zorgt er ook voor dat kijkers een beter beeld van het huis krijgen.

Een filmpje wordt over het algemeen beter bekeken dan foto’s, men hoeft niet zelf door te scrollen.

Door een beter beeld van het huis kunnen kopers een meer gefundeerde keuze maken voor wel of niet een afspraak maken voor bezichtiging. Als een potentiële koper door de advertentie overtuigd wordt om voor een echte bezichtiging te gaan, is de kans groot dat hij oprecht geïnteresseerd is.

Als je nog geen promotiefilm van jouw huis hebt is het verstandig om er één te laten maken. Dit kunnen wij voor je regelen. Je bent dan verzekerd van een professionele promotiefilm. Wij zorgen er ook voor dat de film een Voice Over krijgt.

Dit is een ingesproken tekst door een professionele stem die op een aantrekkelijke manier over het huis verteld.

Trouwens, een promotiefilm is niet alleen onmisbaar op Funda, ook het delen via Facebook, Youtube en andere sociale media wordt zo wel heel aantrekkelijk.

Tip 3. Val meer op met je huis op Funda.nl

Huis-sneller-verkopen-op-Funda.nl_Funda.nl is momenteel de huizensite met het grootste huisaanbod van Nederland. Dat is ook geen wonder met meer dan 23 miljoen bezoeken per maand. Het plaatsen van je huis op Funda.nl wordt vaak (automatisch) door de makelaar gedaan.

Vraag je makelaar naar de mogelijkheden van Tophuizen op Funda.nl of andere opties om je huis extra op te laten vallen. Je kunt natuurlijk ook zelf even kijken wat de mogelijkheden zijn op Funda.nl.

Zo geeft Funda bijvoorbeeld aan dat, na onderzoek gedaan te hebben, blijkt dat onder andere het plaatsen van een film ervoor zorgt dat een huis 2 x langer wordt bekeken. Ook wordt er 2 x meer contact met de betreffende makelaar opgenomen! Andere opties zijn het plaatsen van 360 graden foto’s en plattegronden.

Buiten de kosten voor het maken van deze promotie mogelijkheden vraagt Funda ook een bijdrage voor de plaatsing op de website. Al deze opties zijn echter alleen mogelijk wanneer je makelaar is aangesloten bij één van de branche-organisaties NVM-, VBO of VastgoedPro.

Tip 4. Plaats je huis op meerdere huizensites

Naast Marktplaats.nl zijn er meerdere huizensites waarop je jouw huis kunt plaatsen. Op hoe meer plekken je huis op het internet staat, hoe groter de kans is dat de juiste persoon hem onder de aandacht krijgt.

Voorbeelden van websites zijn Huispromotie.nl, Huizenzoekers.nl, Huizentweets.nl, Allehuizen.nl en Marktplaza.nl. Gebruik Google voor het vinden van meerdere huizensites.

Onze jarenlange ervaring heeft uitgewezen dat weinig makelaars hier de kennis voor hebben of gewoonweg de tijd niet hebben voor hebben. Dit is iets dat je prima zelf kunt doen en het zal leiden tot meer (online) bezichtigingen van je huis.

Tip 5. Plaats je huis óók op Jaap.nl (Dus niet alleen Funda)

Huis-sneller-verkopen-op-Jaap.nl_De meeste makelaars plaatsen je huis alleen op Funda.nl, maar Jaap.nl wordt ook veel gebruikt door huizenzoekers, oftewel potentiële kopers. Ook deze huizensite bereikt miljoenen bezoekers per maand. Zorg ervoor dat je huis ook op deze website wordt vermeld.

Aan het plaatsen van een huis op Jaap.nl zitten wel kosten verbonden. Dit start vanaf 60 euro.

Omdat wij in Jaap.nl geloven en achter hun manier van werken staan, werken wij samen met Jaap.nl. Als je één van deze pakketten besteld, zorgen wij ervoor op Jaap.nl komt te staan.

Tip 6. Deel je huis aantrekkelijk op Facebook

Deel wekelijks informatie, foto’s en leuke feitjes over je huis op Facebook. Mensen dienen te weten dat het huis de te koop staat en wat de voordelen zijn wanneer zij voor jouw huis kiezen.

Zijn er bijvoorbeeld leuke activiteiten in de buurt? Nieuwe positieve ontwikkelingen in de buurt zijn interessant voor potentiële kopers. Ga hier creatief mee om. Facebook is met ruim 9 miljoen gebruikers veruit het meest populaire Social Media kanaal van Nederland.

Maak hier gebruik van!

Tip 7. Zet twitter op de juiste manier in

Deel je huis minstens één keer per week op Twitter. En probeer origineel te zijn.

Tweets met alleen de verkoopprijs en woonplaats worden veel minder bekeken dan de informatieve tweets, zoals ‘’vrijstaand huis te koop vlakbij het Vondelpark te Amsterdam’’. Plaats achter je tekst altijd de link van de website waarop je huis wordt vermeld.

Bijvoorbeeld: www.funda.nl/koop/eelde/huis-48754599-madelief-6/

Is de link (url) te lang? Gebruik dan Bitly.com om de link in te korten.

Tip 8. Lees het rapport ‘De Geheimen van Effectieve Huispromotie onthuld’ 

De Geheimen van Effectieve Huispromotie Onthuld

Door het lezen van het e-book ‘De Geheimen van Effectieve Huispromotie Onthuld’ krijg je inzicht op welke wijze je het huis sneller kunt verkopen. Hiermee voorkom je dat je de verkoopprijs een aantal keer met € 10.000,- moet verlagen. (Wat de meeste makelaars en huisverkopers doen…)

Bijna alle tips in dit boek zijn gratis in te zetten, en ook het boek zelf is vooralsnog gratis te downloaden.

Met de kennis die Huispromotie heeft met vindbaar zijn op internet kun je de verkoop van je huis een flinke boost geven. En daarmee wordt de kans op verkoop natuurlijk enorm vergroot.

Tip 9. Vraag vrienden je huis te delen op Social Media

Vraag je vrienden om de advertentie van het huis te delen op Social Media, zoals Facebook en Twitter. Het voordeel hiervan is dat het bereik van je advertentie vele malen groter wordt, door het virale effect.

Denk niet dat vrienden dit niet voor je willen doen, zij kunnen zich goed indenken dat je het huis graag wil verkopen. Als mensen met een kleine moeite een groot verschil kunnen maken zijn zij vaak geneigd te willen helpen.

Tip 10. Zet Huispromotie in om je huis snel te verkopen

Huispromotie.nl biedt de mogelijkheid om 24/7 aanwezig te zijn onder de potentiële doelgroep van je huis op het internet. Jouw huis krijgt gegarandeerd 25.000 (online) bezichtigingen, oftewel vertoningen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *